miercuri, 17 septembrie 2008

Scopul shi fantezia alegerilor


Putem spune ca traim la granita a doua lumi: una reala pe care fiecare dintre noi o vedem si o simtim zilnic si una imaginara unde fanteziile isi au locul in mintea si inima fiecarui pamantean, unde visele sunt impartasite, pentru ca fiecare sa poata realiza tot ce-si doreste prin intermediul lor.

Toata lumea cunoaste, vede, simte si da mai departe ideile proprii, pentru ca totul sa ramana constant, la aceeasi greutate, echilibrand astfel balanta vremii. Nu este interzis sa visam, uneori chiar este indicat. Este interzis insa sa furam visele altora, sa facem tot ceea ce ne sta in putinta pentru a le opri avantul. De aceea, ca hoti de vise, intelegem incapabilitatea si ipotenta noastra in realizarea viselor propuse, astfel ca facem totul pentru a-i face pe altii asemenea noastra: hoti de vise si distrugatori de idealuri.
Fanteziile si visele pe care fiecare le traim, precum si propriile aventurii, sunt create de noi insine pentru a ajunge de la cel mai mic vis la cel mai mare.
Cum din gluma se spune adevarul, asa si lucrurile traznite dau nastere propriilor doleante. Unii privesc si traiesc in lumea reala, pentru simplul fapt ca se multumesc doar cu ce au, dar nu depun nici un pic de efort pentru a produce schimbari majore in ei insasi. Multi oameni se accepta asa cum sunt, ignorand partea imaginara a vietii ce le este rezervata, asteptand ca destinul sa le continue viata.

Suntem intr-un mic colt al globului unde lumea din jur este totul, unde prietenul/a de-o viata sau iubita/ul de zi cu zi sunt considerati si clasificati ca fiind egali. Nimeni nu-si insuseste rostul prieteniei. Nu putem spune ca prietenile si relatiile se leaga, ci mai degraba se UNESC in functie de modul in care lucrurile curg pe moment. Multi vor sa uite trecutul intunecat pe care l-au avut dar nu realizeaza ca trecutul ii face puternici si invatand din trecut isi creeaza un nou viitor lasand prezentul sa-si continue cursul cotidian.

Pe de alta parte, exista o categorie de persoane care priveste lumea imaginara pentru a-si trai visele si a creea ceea ce persoanele cu care intra in contact zilnic nu au reusit. De aceea, avem gandiri diferite, dar totusi aceleasi scopuri: Sa traim asa cum alegem sa traim, sa fim nemuritori si imbatabili. Este adevarat ca nu-ti poti schimba destinul, dar asta nu inseamna ca nu poti sa-l privesti cum vrei tu. Cum Dumnezeu ne-a dat nastere, el ne pune viata in palma si tot el ne aduce inapoi pe calea pe care trebuie sa mergem.
Omul s-a nascut sa traiasca si sa iubeasca. Iubind, el isi daruiesti sufletul persoanei la care tine pentru ca ea/el sa realizeze ca cineva intelege exact prin ceea ce trece. Este greu sa traiesti fara cealalta jumatate, si imposibil sa visezi neavand bataile pulsului si ale inimii sale.
Omul nu trebuie nici o clipa sa uite ca inima ii bate pentru a simti ca traieste, nu traieste pentru ca sa-i bata inima. E ca si cum viata ta ar fi in mainile cuiva, si daca te-ai despartit de el ai muri instantaneu pentru ca odata cu despartirea iti pierzi o parte din suflet. El/ea iti ia sufletul moral, nu pe cel vital.

Ura se creeaza din greselile tale, nu din greselile altuia, si poti alege sa urasiti sau sa iubesti. Cum "de la dragoste pana la ura nu este decat un pas", de la ura si inapoi la dragoste, nu sunt sunt decat pseudo-obstacolele pe care tu vrei sa le pui acolo. Din greseli se invata doar daca alegi sa inveti. In momentul in care latura ta negativa iese la suprafata si sufletul ti-e acoperit de o umbra naucitoare, alegand sa traiesti doar pentru un singur scop: Razbunarea, gandeste-te la un singur lucru: Esti muritor la fel ca si cel care ti-a gresit.

Niciun comentariu: