miercuri, 17 septembrie 2008

Intre viatza shi moarte


Pun pariu ca multi dintre voi va intrebati, va veti intreba, sau poate ca deja v-ati intrebat de ce suntem muritori? Cautati raspunsul corect peste tot, dar nimeni nu stie cauza exacta. In continuare va vom incerca sa gasim raspunsul la urmatoarea intrebare: de ce incepem viata printr-un botez si o sfarsim printr-o inmormantare?


Dupa cum stim, toti ne nastem, facem botezul, crestem, traim si murim. In momentul cand ne-am nascut, o noua inima incepe sa bata pe pamant. De obicei, cand vezi un nou-nascut iti spui "Ce inofensiv si dragalas e..." , dar in acelasi timp trebuie sa realizezi ca, pe viitor, poate alege sa ramana inofensiv sau sa devina o persoana violenta, aceasta depinzand in mare parte de educatia pe care parintii i-o insufla.


Intre timp, dupa fiecare an, se dezvolta in noi nu numai corpul, ci sufletul. Ni se dezvolta mentalitatea si capacitatea de a face lucruri noi cu forte noi. Pe zi ce trece descoperim noi aspecte, si cu timpul ne dam seama de un lucru: "Ce slab eram anul trecut, anul asta sunt destept". Destinul ne pregateste pentru cele 4 stadii ale vietii: Tinerete, Adolescenta, Maturitate, Batranete.


Tineretea este cea mai importanta parte a vietii, pe care toti copii si-o petrec pe strada jucandu-se cu mingea, cu prietenii si vecinii lor, aceste momente fiind de neuitat... bune sau rele! Toti ne consumam energia jucandu-ne, si in acelasi timp pregatindu-ne de un nou stadiu al vietii. Destinul ne pregatestetreptat-treptat pentru a fi gata de a infrunta momentele grele ce urmeaza in viata noastra, si pentru a le savura pe cele bune. De aceea este cunoscuta replica "Fii tare, dupa nor va rasari soarele" , si trebuie luat totul ca atare.


Dupa ce am depasit stadiul tineretii, ajungem la adolescenta unde viata incepe cu adevarat, traind cu gandul ca suntem tineri si de nimic nu ne pasa. Odata ce incepi sa te maturizezi , si sa fii constient pe seama faptelor pe care le faci si a vorbelor pe care le spui, incepi sa-ti construiesti singur un viitor asa cum vrei tu. Dar trebuie sa te gandesti la un lucru: "Oare este posibil ?". Este adevarat ca nu poti avea totul in viata. Gandeste-te doar la ce poti avea ... pentru ca trebuie retinut un lucru:

ESTE IMPOSIBIL SA FACI IMPOSIBILUL. In momentul in care ai devenit adolescent, te simti in lumea ta, cu prietenii langa tine si trebuie sa fii pregatit pentru a infrunta raul si a accepta binele.
Cand incepem sa ne maturizam, atunci pornim pe cont propriu si ne amintim ca tot ce-am trait pana acum a fost un fel de "demmo" si ca viata incepe, astfel ca trebuie a ne-o organiza dupa cum putem. Incepem a ne intemeia o familie, dam nastere unui copil si ne amintim prin intermediul lui exact cum am fost noi cand eram ca el. Este foarte greu sa-ti dai seama cum viata trece pe langa tine si nu stii sa profiti din ea din plin, dar ia partea buna a lucrurilor: TRAIESTI.

Nu conteaza ca nu ai avut ce ai vrut tu; fii fericit ca nu ai nimic si esti in lumea celor vii. Cand ai ajuns la o anumita varsta ce a depasit stadiul adolescentei, atunci incepi o noua viata prin a cunoaste oameni noi, un stil de viata nou atat material cat si moral, si iti vei da seama ca tot ce esti tu acum, este reziduul actiunilor tale din tinerete si adolescenta. Dumnezeu nu este nedrept cu noi cum cred altii. Dumnezeu ne pune destinul in brate si ne testeaza sa vedem daca stim cum putem sa-l controlam.


Depasind stadiul maturitarii, ajungi la batranete si tocmai atunci iti dai seama ce ai facut bine si ce ai facut rau. Aceasta este etapa cea mai importanta a vietii tale, cand nu trebuie uitat un singur lucru: Daca am gresit in viata, greseala e omeneneasca. Cand esti in ultimul stadiu al vietii, trebuie realizat faptul ca daca nu ai facut lucrurile in viata ca la carte, gandeste-te ca cineva, candva, undeva o va face in locul tau...


La un momentdat, intr-una din etapele prezentate mai sus, chiar atunci cand simti ca esti la sfarsitul calatoriei tale... zambeste, fi fericit si gandeste-te:

Nu ai trait cu gandul ca vei muri... Ai murit cu gandul ca traiesti!

Niciun comentariu: