miercuri, 17 septembrie 2008

Intre a cashtiga un milion de dolari shi a pierde un prieten

Uita-te putin la cei care trec pe langa tine in fiecare zi. Printre zecile de fetze posomorate, fie din cauza sanatatii, a problemelor cotidiene, sau a cine-stie carei boli, poti vedea, mai rar, si persoane fericite. Fiecare concepe fericirea diferit. Probabil ca unii o vad in faptul de a avea in cont o suma de bani destul de mare care, odata scoasa, ar periclita siguranta bancii… sau poate ca unii vad adevarata valoare in persoanele carora li se pot adresa cu apelativul “prieten”.


Unele persoane pot fi norocoase, si fiecare lucru pe care il fac sa se transforme in aur, fapt reliefat in situatia lor fianciara. Fiind tana, cu multe dorinte si ambitii, vrei din tot sufletul sa ai suficienti bani pentru a te distra, pentru a-ti face poftele si pentru a colinda o lume intreaga. E normal. Si eu as face la fel. Dar nu trebuie uitat ca in viata BANII = 0.Cum omul a facut banul, asa si banul il face pe om. Poti sa castigi sute de milioane intr-o noapte, sa ai toti banii din lume... si atunci sufletul tau se va dedica complet banilor, iar tu… tu vei pierde totul. Ironic, nu? Orice persoana aflata in necazuri, cu o situatie financiara proasta... are nevoie de cineva… un prieten alaturi ca sa-l linisteasca si sa-i ofere o liniste pe care nici un ban nu i-o poate oferi.



Este adevarat ca, niste hartii pot cumpara ORICE LUCRU sau OBIECT, dar nu poti cumpara cel mai esential lucru: PRIETENIA. Multor persoane li se intampla sa aibe situatia financiara infloritoare pentru o perioada indefinita, si totul se duce pe distractia cu tovarashi, si vine momentul cand au ajuns la capat. Nimeni nu a spus ca este interzis sa traiesti intr-un mediu de lux. Dar toate obiectele valoroase din lume nu-ti vorbesc, nu iti sunt alaturi cand ti-e mai greu si cel mai trist lucru: NICI MACAR NU STIU ASTA. In general, situatia financiara preocupa pe oricine, si asteapta pe zi ce trece sa-si gaseasca un nou "stapan". In astfel de situatii ale unei alegeri, drumul este al tau ... dar trebuie sa stii sa ti-l controlezi cu cap.



Situatia de a-ti schimba drumurile spre un nou trai de viata trebuie intai gandita, si apoi facuta... pentru ca de obicei in orice plan frumos apar micute, mici, maricele, mari, enorme obstacole de multe si ramai blocat in "OFF SIDE". Gandul a ajunge cat mai departe iti da o putere imensa. Priveste si partea negativa, ajungi la un momentdat cand simti ca ai nevoie de o persoana draga care sa-ti fie alaturi sa-i povestesti toate lucrurile (bune sau rele) patite, si sa-i auzi cu drag vocea cand iti spune daca ai gresit undeva, sau nu. Nu oricine ajunge aici, fiecare are optiunea lui.



Daca te simti singur, si nu ai cu cine vorbi lucruri personale sau ai vrea sa te intorci pe drumul pe care odata, l-ai lasat, inainte de a alege calea "foilor verzi" adu-ti aminte ca: BANUL NU ZAMBESTE SI PLANGE CU TINE.

Niciun comentariu: